Adsense

2 Mart 2012 Cuma

İğne Oyası Mor Beyaz Çiçek Yapılışı

Merhabalar,
Uzun zamandır ekleme yapamamıştım bloguma. Bugün sizler için mor beyaz üçlü çiçek örneğini anlatacağım. Yapılış aşaması biraz uzun ve zor ama sonuç gerçekten çok güzel. Gösterişli bir örnek gösteriş seven arkadaşlarıma tavsiye ederim. 

1- İlk önce örtümüzün kenarına bir sıra zürafa geçiyoruz. Sonrada zürafanın bir tanesine bir düğüm atıyoruz.. 
2- Düğümü attıktan sonra 5 tane zürafa yapıyoruz. Ters düğümle başa dönüyoruz. 
3- Ters düğümle başa döndükten sonra 4tane daha zürafa yapıp tekrar başa dönüyoruz.

4- Aynı İşlemi tepe de 1 zürafa kalana kadar devam ettiriyoruz.. Bu işlem bittikten sonra dağımız oluşmuş olacak. İpi koparmadan tekrar geri dönüp ters düğümle resimde gördüğünüz gibi son zürafayı içine alacak şekilde düğüm atıyoruz.

5- Sonrada üzerine 3adet tavşan kulağı yapıp ipimizi kesiyoruz.
5- Yaptığımız ilk tavşan kulağına bir düğüm atıp 3tane zürafa yapıyoruz. Boyutunun küçük olması ve düğümleri sıkı atmanız örneğinizi daha düzgün yapacaktır.
6- 3tane zürafa yaptıktan sonra geri dönüp ilk zürafanın başına düğüm atıyoruz ve aynı zürafanın üstüne bir zürafa daha yapıyoruz resimdeki gibi.. 
7- 4 adet zürafa olana kadar zürafa yapmaya devam ediyoruz. Resimde de gördüğünüz gibi altta 3 üste 4 zürafa oldu bir zürafa arttırmış olduk.
8- Aynı işlemi üstte 6 zürafa olacak şekilde devam ettiriyoruz. Böylelikle arttırma işlemimiz sona eriyor ve ipi koparmadan başladığımız tavşan kulağının dibine bir düğüm atıp aşağı iniyoruz. 
9- İpi koparmadan 2. tavşan kulağına düğüm atıp aynı işlemi ona da uyguluyoruz. Son tavşan kulağımıza da aynı şekilde yaptıktan sonra ipimizi kopartıyoruz.


10- Beyaz ipimizle sağ taraftaki ilk zürafamıza düğüm atıyoruz. Sonrada köşelerdeki zürafalara düğüm atarak devam ediyoruz..

11- ipimizi koparmadan geri dönüp sık düğümler atıyoruz ve ortaya geldiğimizde 3tane pırpır yapıp yine sık düğümlerle ilk kısımdaki ipi bitirip küçük kısıma düğüm atıyoruz.



12- Küçük alana 2tane uzun pırpır yapıp diğer kısımlarıda aynı şekilde tamamlıyoruz.

13- Son olarak da yaptığımız uzun pırpırların üzerine mor ipimizle 3 tane küçük pırpır yapıp örneğimizi bitiriyoruz.

Sonuç ise böyle :) Kolay gelsin oya sever arkadaşlarım.. Yeni örneklerle görüşmek üzere..


2 yorum:

maral dedi ki...

ellerine sağlık :)) çok güzel görünüyor bir o kadr da zor

Duygu dedi ki...

Teşekkür ederim.. :)))