Adsense

9 Eylül 2014 Salı

İğne Oyası Anlatımlı Örnek - 3


Merhaba arkadaşlar,

Facebook sayfasında başlattığımız etkinliğimizin 3. örneği de geldi.. Bu örneğin de yapılışı gayet basit. Yani İğne oyasına yeni başlayan arkadaşlarımız için çok uygun bir örnek. 

Örneği yapmaya başladığımda yeşil çim kısmının altına zürafa geçmedim. Ben zürafa gitmeden yapamam derseniz eğer öncelikle zürafasını gidin sonra yeşil çim kısmını yapın. 

Yine her aşamayı tek tek fotoğrafladım sizin için. Anlatım ve fotoğraflar size yardımcı olacaktır. Evet şimdi gelelim anlatıma. 



1. Alt kısıma örümcek dağıda denilen bu yeşil çimlerden yapıyoruz. Daha önce bu tekniği detaylı olarak anlatmıştım. Örümcek dağının detaylı anlatımına da BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz. 

Yazmanın altına komple iki kattan oluşan bu örümcek dağlarıyla devam ediyoruz. 



2. Renkli ipimizle iki örümcek dağının arasına fotoğraftaki gibi çok büyük olmayacak şekilde bir köprü yapıyoruz.


3. Yaptığımız köprünün üzerine on tane pırpır yapıyoruz. Hafif uzun olacaklar. 


4. Son yaptığımız pırpırın tepesine bir düğüm yapıp çıkıyoruz ve her pırpırın tepesine düğüm atıp zürafa yaparak devam ediyoruz. 


5. Zürafa yapma işlemi bittikten sonra yine üst sıraya çıkmak için son zürafanın tepesine çıkıp düğüm yapıyoruz.


6. Buraya yine üç tane uzun pırpır yapıyoruz.


7. Pırpırları yaptıktan sonra bir zürafayı boş bırakıp ikinci zürafaya düğüm atarak geçiyoruz ve buraya da yine üç tane uzun pırpır yapıyoruz.


8. Örneğimize aynı işlemleri tekrarlayarak devam ediyoruz ve örneğimizin bitmiş hali de bu şekilde oluyor. Konunun başında da söylediğim gibi iki çiçek arasında yine alt yeşil örümcek dağlarından olacak. Yani öncec örümcek dağlarıyla yazmanızın kenarını dönün ve arada boşluklar bırakarak çiçekleri ekleyin.

Hepinize kolay gelsin.. 

Sevgiler..


Hiç yorum yok: