Adsense

15 Nisan 2015 Çarşamba

İğne Oyası Anlatımlı Örnek - 13


Merhaba arkadaşlar,

Bu pembeli güzel örneğin yapılışını paylaşacağım sizlerle. Bu örneği tülbent kenarına yapacağım ben ama genişliğini düşünürsek havlu kenarı olarak bile yapılabilir. 

Örnek zor görünmesine rağmen sadece tavşan kulağı ve pırpırlardan oluşan bir örnek. Fotoğrafta yine her aşamayı numaralandırdım. Her numarada ne işlem uyguladığımı da kısaca anlatacağım. 

1. Zürafayı gittikten sonra birer zürafa arayla tavşan kulakları yapıyoruz. Daha önce bu tekniğin detaylı anlatımını vermiştim. 

2. Daha sonra 11 adet küçük pırpır yapıyoruz. Fotoğraftaki gibi son pırpırın tepesine düğüm atıp zürafalar yaparak ilerliyoruz. 

3.Son zürafayı yaptıktan sonra yanındaki tavşan kulağına bir düğüm atıyoruz. Geri dönüp zürafa yaparak devam ediyoruz. Aynı işlemi uygulayarak geri dönüyoruz. Bu şekilde 3 sıra zürafa gitmiş oluyoruz. 

4. Bir üst sıraya çıkıp yine her zürafaya bir tavşan kulağı yapıyoruz. 

5. Yine son tavşan kulağının tepesine düğüm atarak çıkıp zürafa yaparak ilerliyoruz. 

6. Son işlem olarak da yaptığımız bu zürafaların içine iki tane tavşan kulağı yapıp ilerliyoruz. Bu sıranında başında ve sonunda alt sıradaki tavşan kulaklarına düğümle örneği bağlamayı unutmayınız. Örneğiniz sağlam duracaktır. 


Çok fazla aralık bırakmadan aynı işlemlerle devam ediyoruz. 

Hepinize kolay gelsin. 

Sevgiler..



Hiç yorum yok: